“Het leven is niet mooi door de dingen die we zien of doen. Het leven is mooi door de mensen die we ontmoeten.” - Simon Sinek

PEER COACHING - My Peer Connections

Peer coaching, ook wel aangeduid met de term ‘intervisie’, stelt je in staat je uitdagingen, problemen, dilemma’s of opportunities die je bezig houden met anderen te delen.
Het My Peer Connections programma maakt het mogelijk om jezelf open te stellen voor anderen, die er voor je zijn zonder te oordelen en die je ondersteuning, nieuwe inzichten en ideeën geven. Dit alles helpt je om te veranderen en stappen te zetten in de richting van waar je wilt zijn! Ondersteund door een ervaren facilitator, gebruik makend van gereedschappen om te reflecteren, is peer coaching een eenvoudige en effectieve manier om los te komen van vaste patronen en nieuw momentum te krijgen.

Je C2E facilitator stelt je in staat om toegang te krijgen tot de ervaringen, inzichten en ideeën van de groepsleden, gebruik makend van geselecteerde gereedschappen en methodes. Sommige groepsleden zullen je topic(s) herkennen uit hun eigen ervaring en kunnen je aangeven hoe zij ermee zijn omgegaan. De meerwaarde komt voort uit het leggen van verbindingen met anderen die met ideeën en oplossingen komen waar jezelf nog niet aan gedacht hebt. Omgekeerd is het voor andere deelnemers waardevol als je jouw ervaringen en oplossingen met hen deelt. En het ondersteunen van anderen kan je op deze manier ook voldoening en nieuwe inzichten geven. Het delen van persoonlijke uitdagingen in een groep kan je ondersteunen bij het:

  • Krijgen van inzicht hoe gewenste persoonlijke doelen en resultaten te bereiken
  • Gewaarworden van hoe je je huidige rol invult en wat je invloed is op anderen
  • Herkennen en leren waarderen van je eigen stijl en aanpak
  • Leren actief te vragen om feedback en effectief feedback te geven
  • Ontwikkelen van specifieke interpersoonlijke competenties
  • Actief exploreren van andere perspectieven
  • Uitbouwen en onderhouden van je netwerk

Deelname aan een My Peer Connections programma bij C2E houdt het volgende in:

  • Je werkt voornamelijk in groepjes van 4-6 deelnemers uit verschillende organisaties.
  • De deelnemers kunnen vergelijkbare functies in dezelfde discipline hebben, of de ‘peer’ overeenkomst kan zijn dat alle deelnemers leidinggeven aan een team.
  • De afmeting van je eigen team of organisatie is niet relevant en C2E zorgt er voor dat je niet samen in een groep geplaatst wordt met deelnemers die in directe competitie met je bedrijf of organisatie zijn.
  • Je schrijft je in voor 4 sessies: 2 van ieder 7 uur (incl. lunch break) en 2 van ieder 4 uur. Tussen de sessies door is er tijd en gelegenheid om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën en initiatieven.
  • We streven ernaar om bezig te zijn in een omgeving op basis van onderling respect en vertrouwen. In dat kader vragen we je voor aanvang van het programma onze ‘gedragscode’ incl. hoe om te gaan met vertrouwelijkheid te onderschrijven.

Voorbereidingen:
Voordat je begint met het My Peer Connections programma, vragen we je de volgende documenten aan te leveren:

  • Het My Peer Connections (MPC) registratieformulier
  • Een kort overzicht van 2 á 3 persoonlijke onderwerpen (uitdagingen, problemen, of dilemma’s) die je in de sessies wenst in te brengen
  • Een persoonlijk profiel, waarin je jezelf kort voorstelt

In het My Peer Connections programma word je uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal peer coaching (intervisie-)cycli. In elke cyclus doorloop je drie fases:

  1. Verbinding leggen (Connect) met leden van je peergroep om waardevolle ervaringen, ideeën en inzichten te delen
  2. Onderzoeken (Explore) hoe je jezelf kunt ontwikkelen, oplossingen kunt vinden en hoe je anderen kunt coachen, gebruik makend van modellen en gereedschappen, die je C2E facilitator je aanreikt
  3. Voorbereiden (Prepare) om nieuwe inzichten en vaardigheden toe te passen in je werkomgeving
Peer coaching cycle - cropped

Je My Peer Connections programma bestaat uit 4 sessies zoals hierboven aangegeven. Tussen de sessies door vragen we je om inzichten toe te passen in je eigen praktijk en ervaringen te delen met je groepsleden. Het totale programma beslaat een periode van 9 à 12 weken, rekening houdend met vakantieperiodes.

Klaar om dit pad met ons te volgen?
Kijk verder voor hoe en wanneer…